Apunta’t i manifesta’t a Barcelona

El 19 de gener, manifestem-nos per la dignitat, la llibertat, per Catalunya!

 
El 19 de gener tindrà lloc a Barcelona una cimera franco-espanyola, una nova provocació de dos estats que des de fa segles limiten, restringeixen els drets dels catalans.
Acceptant participar a aquesta cimera a la capital de Barcelona, el president de la República francesa surt de la seua reserva per a posar-se a costat del representant de l’estat espanyol, un estat clarament demofòbic capaç d’atacar, empresonar o forçar a l’exili ciutadans armats de butlletes de vot. Un estat responsable de reprimir més de 4200 ciutadans que han manifestat de manera pacífica els seus anhels de llibertat.
 
El silenci de França des del 2017 no és digne d’un país que s’autoanomena “Le Pays des Droits de l’Homme”, però en participar a un acte pensat per a humiliar tot un poble  se desqualifica de nou.
 
Si Espanya ataca obertament Catalunya i els catalans, França ho fa també, de manera diferent, però amb eficacitat.
No cal tornar al Tractat dels Pirineus per a ser conscients dels fets.
Gràcies al seu prefecte de torn, aquests darrers anys França ha tornat a imposar fronteres entre catalans del sud i del nord, fronteres que no haurien de ser dins una Europa oberta a la circulació de tots els seus ciutadans.
França manté la repressió lingüística prohibint l’ús de la llengua pròpia del territori en marc oficials com ho poden ser plens de consells municipals, nega el dret d’usar a la llengua pròpia als primers representants del poble.
França falsifica i imposa la seua història, una història que nega la nostra, història que nega fins la nostra identitat titllant-nos d’occitans.
 
Les entitats: Catalunya Nord per la Independència, la Delegació del Consell de la República, Òmnium Cultural Catalunya Nord, Unitat Catalana, Esquerra Republicana Catalunya Nord
convoquem tots els demòcrates a participar a la manifestació del 19 de gener a la capital catalana. 
 

Compartim vehicles
Fes un clic i apunta’t

Scroll to Top