Sem Catalunya (del) Nord

Quin nom nos defineix millor?

El 15 de gener la presidenta del departament dels Pirineus Orientals va anunciar que abans de final d’any el nostre territori podria canviar de nom per a llestar-ne un de més respectuós de cara a la identitat territorial.

Segons afirma la presidenta, a la tardor, una consulta permetria als ciutadans de se pronunciar.

Se poder expressar, triar el nom que volem per a ser representats és una gran notícia.

Històricament aquest territori és català, no hi ha cap discussió possible, cap!

Demanar que ens diguin Catalunya seria una opció, però sem una part petita de Catalunya, doncs Catalunya (del) Nord és la denominació que ens sembla més evident i respectuosa.

És evident que per un estat jacobí com ho és l’estat francès, reconèixer la nostra catalanitat pot posar problemes, però els problemes que pot posar el nom no han de ser nostres, són seus!

Per a justificar Catalunya Nord en sec no cal anar a cercar massa lluny. Les entitats més potents del país ho diuen :

  • L’APLEC envia una carta informativa : Inform’APLEC NEWSLETTER de l’ASSOCIACIÓ PER A L’ENSENYAMENT DEL CATALÀ de CATALUNYA NORD

  • Ràdio Arrels : la veu de Catalunya Nord (la ràdio)

  • La Bressola : les escoles associatives de Catalunya Nord

  • Òmnium Catalunya Nord

  • Aire Nou de Bao que ha posat a l’entrada del vilatge un rètol “Catalunya Nord”

El Consell Departamental també reconeix Catalunya Nord

Més enllà de les associacions de defensa de la llengua i la cultura catalanes, el Consell Departamental utilitza oficialment el terme de Catalunya Nord, i això ho va fer el President Bourquain quan fa una dècada va posar a les entrades del nostre territori

« Benvinguts a Catalunya Nord »

Uns rètols presents que oficialitzen el reconeixement institucional, uns rètols que han estat utilitzats recentment pels pagesos de Catalunya Nord per a reivindicar .

No hi ha cap dubte, la llista se podria allargar més.

Doncs, per quina raó, nosaltres defensors del territori, de la seua gent, de la seua història, de la llengua i de la cultura hauríem de renunciar a un nom tan clar i precís per a llestar terme com « Terres catalanes », « Pays Catalan », « Pyrénées catalanes » o altres subterfugis ?

Sem Catalunya (del) Nord i reivindiquem-ho sense embuts.

Scroll to Top