Per Esteve Sabench és Catalunya Nord

Esteve Sabench, artista nord-català.

Ha col·laborat amb tota mena de projectes.

Ha estat un dels comissaris de l’exposició 55 URNES PER LA lliBERTAT i una de les seues obres fa part de la col·lecció

 

Hem demanat a personalitats i associacions el nom que triarien pel nostre territori.

Quin nom proposaries pel nostre territori?

Catalunya Nord, és el que defineix el que som.

País Català podria ser la segona opció però la qüestió és quina és la millor proposta i no qui són les millors propostes.

A la primera reunió s’ha descartat els noms de Catalunya Nord i País Català. Ho trobes normal? Per què?

Quan hom fa una consulta s’han d’acceptar totes les propostes i no pas descartar les que fan nosa. És una aberració total, i potser més una manipulació que anirà consistint per eliminacions consecutives a anar cap on vol anar el poder polític de la regió i del departament. Una mena de descafeïnat amb edulcorant. Un tipus de denominació que fa servir la regió (com es pot veure en la foto de pantalla del museu de Ceret per exemple Région Occitanie Pyrénées Méditerranée).

Crec que les entitats no han d’entrar dins aquest joc d’eliminació de propostes per poder complaure a un Consell d’estat que no sabem que dirà o no. Cal reivindicar la proposta de la nostra identitat plena, Catalunya Nord, i posar l’estat francès davant les seves contradiccions.

Un comentari més si ho trobes convenient

Si és per canviar per una cosa com Pyrénées catalanes o Méditerranée tant se val no tocar res i estalviar diners, i no ser els còmplices d’aquesta estafa.

Esteve Sabench

Scroll to Top